Алгоритм дій при виявленні в учасників освітнього процесу симптомів захворювання на COVID-19

Алгоритм дій при виявленні в учасників освітнього процесу симптомів захворювання на COVID-19

 

1. У разі виявлення первинних симптомів хвороби в учасників освітнього процесу (висока температура, сухий кашель, лихоманка) - максимально ізолювати, забезпечивши індивідуальними захисними засобами (медична маска, рукавички), повідомити керівника, сестру медичну старшу, батьків, звернутися до лікаря для отримання консультації або подальшого обстеження.

2. У разі виявлення хворого вихованця чи працівника під час освітнього процесу керівник закладу освіти має забезпечити виконання таких заходів, як тимчасове обмеження входу до установи та користування приміщенням.

3. У день виявлення хворого, включаючи можливих відвідувачів закладу, визначається перелік приміщень у яких перебував хворий, та забезпечується обмеження їх використання та пересування по маршруту переміщення хворого.

4. У разі виявлення деяких хворих, які користувалися приміщеннями на одному поверсі, обмежуються весь поверх де вони знаходились . Якщо декілька хворих перебували на різних поверхах, керівнику необхідно видати наказ про тимчасове закриття закладу освіти.

5. Якщо особа з підозрою на вірус, в якої був контакт з хворим, класифікується як пацієнт, вона припиняє відвідувати заклад освіти протягом двох тижнів і здійснює лікування під наглядом спеціального медичного закладу ( амбулаторно вдома або стаціонарно в лікарні).

6. Якщо після відвідування закладу освіти підтверджуються підозри на хворобу (був контакт з хворим) необхідно звернутися у спеціальний медичний центр лікування та по можливості ( задовільне самопочуття ) не відвідувати лікувальний заклад, отримуючи консультації лікаря дистанційно.

7. У той же час, особа, відповідальна за встановлення системи екстреної комунікації з закладами охорони здоров’я, інформує такі заклади та батьків дітей , родичів - у разі виявлення дорослого хворого.

8. Керівник закладу освіти в обов’язковому порядку інформує органи управління освіти.